cesuur coaching studenten coaching

Studenten coaching

Je studentenperiode is een periode waarin je op vele fronten grote, uitdagende ontwikkelingen doormaakt. Je wordt geacht je studievoortgang feilloos te combineren met je ontwikkeling naar volwassenheid. Dat allemaal na een periode die veel uitdagingen en soms ook beperkingen met zich meebracht.

Dat vraagt een grote mate van zelfkennis en zelfreflectie. Student coaching kan je helpen om daar meer ontspannen mee om te gaan en meer balans te vinden tussen denken, voelen en doen. Door meer ruimte te maken voor positieve, helpende gedachten vergroot je je intrinsieke motivatie en kun je de uitdagingen die op jouw pad komen met vertrouwen aan.

Student coaching kan uitkomst bieden bij bijvoorbeeld:

  • Begeleiding van talentontwikkeling;
  • hulp bij studievertraging;
  • Omgang met prestatiegerichte verwachtingen van maatschappij en opleiding;
  • Gehinderd worden door faalangst, stress of burn-out klachten;
  • Omgang met hybride (afstands)onderwijs.

Student coaching heeft niet alleen een studentbelang, maar zeker ook een onderwijsbelang. Deze vorm van coaching resulteert in minder uitval en een beter leerrendement. Het coachen van studenten heeft dus direct invloed op de prestaties van het opleidingsinstituut.

Benieuwd naar wat ik als studentcoach voor jou of voor de studenten van je onderwijsinstelling kan betekenen?
Neem dan gerust contact met me op om samen te ontdekken wat ik als studentcoach bij kan dragen. Op de contactpagina kun je ook een gratis presentatie over studenten coaching aanvragen.