Bjorn van Pruijssen

Ik ben Bjorn van Pruijssen, 47 jaar, woonachtig in Klundert, getrouwd en trotse vader van een inmiddels volwassen dochter en zoon. Ik geniet graag samen met mijn familie en vrienden, bijv. tijdens gezellige etentjes of mooie wandelingen met onze honden.
Ik probeer bewust en respectvol om te gaan met alles wat voor mij van waarde is; niet alleen in heden en verleden, maar juist ook richting de toekomst.

Naast mijn coachpraktijk ben ik inmiddels ruim 25 jaar professioneel musicus en dirigent. Als dirigent zorg ik ervoor een “secure base” te zijn voor het orkest dat ik dirigeer. Een stabiel baken waarbij veiligheid, zorg én uitdaging gevonden kan worden.
Dirigeren vraagt vertrouwen, diep kunnen luisteren en verbinden, oprechte interesse in de musicus (én de mens daarachter!), loslaten van de individuele partijen en het kunnen begeleiden van het orkest als geheel en de individuen daarin.
Als het mij lukt die secure base te zijn voor mijn orkest(leden) leidt dat vrijwel altijd letterlijk en figuurlijk tot een klinkend resultaat.
Deze achtergrond geeft mij waardevolle handvatten voor begeleiding van leidinggevend kader, teams en werknemers binnen allerhande organisaties.

Het is bijzonder om de ontwikkelingen tijdens een coachtraject, of dat nu individueel, als groep of organisatie is, te mogen zien ontstaan. 
Ik bied een veilige omgeving (gebaseerd op gelijkwaardigheid en wederzijds respect) waarin je je snel op je gemak en gezien zult voelen.
De volgende kernwaarden zijn daarbij voor mij vanzelfsprekend:

  • Mensgerichtheid (compassie en empathie)
  • Integriteit
  • Betrokken
  • Creatief

Bij de Alba Academie heb ik diverse opleidingen gevolgd. Ik ben begonnen met de beroepsopleiding tot Coach Practitioner. Hier ben ik met mooie resultaten voor geslaagd waardoor ik me als professioneel coach aan heb kunnen sluiten bij de NOBCO (de Nederlandse beroepsorganisatie voor coaches). Vanzelfsprekend houd ik me aan de internationale ethische code voor coaches.

Ook de training Deep Democracy heb ik bij Alba Academie gevolgd en in 2023/2024 volg ik hier de opleiding tot Systemisch Organisatie Coach.
Naast een enorme inspiratiebron voor het werken met zowel individuen als groepen en organisaties heeft me dat ook persoonlijk vele nieuwe inzichten gegeven.
Een leven lang ontwikkelen spreekt me dan ook enorm aan!

Voor een kennismaking nodig ik je graag uit met mij in contact te komen via het contactformulier.